Cum sa inveti usor limba engleza

Limba engleza este principala limba de circulatie internationala. Se vorbeste de catre 380 de milioane de oameni in toata lumea (este a treia limbă ca număr de vorbitori nativi, după chineza mandarină şi spaniolă).

Indiferent ca va trebuie la servici, ca trebuie sa plecati intr-o tara anglofona sau pur si simplu doriti sa invatati engleza, va propun cateva metode de invatare rapida.

In primul rand trebuie sa aveti vointa si sa perseverati in fiecare zi. Nu va opriti prea mult timp la o anumita ramura a acestei limbi. Invatati gradat fiecare sectiune si in scurt timp o sa puteti vorbi cursiv si corect.

Navigati putin pe internet. Veti gasi cel putin cateva zeci de cursuri si dictionare online. Daca nu aveti acces la internet, incercati sa va cumparati o carte. De obicei, aceste carti contin toate informatiile necesare invatarii unei limbi: gramatica, exercitii, texte de citit. Invatati cuvinte noi in fiecare zi si incercati sa le puneti in propozitii simple. Aceste manuale fara professor sunt foarte utile mai ales daca aveti vointa sa invatati in fiecare zi.

O alta metoda simpla de invatare a limbii engleze este sa cititi dintr-un ghid de conversatie. In acest fel veti invata cele mai folosite propozitii in lume dar si pronuntia pentru ca in general este expusa in propozitii patrate langa cuvantul dat. De exemplu, puteti folosi aceste link-uri :

http://wikitravel.org/ro/Ghid_de_conversa%C5%A3ie_roman_englez

http://www.cauta-cazare.ro/ghid_roman_englez.php

De asemenea, puteti invata engleza, e drept, minimal, din jocuri. Nu sunt putine jocurile care va solicita cunostintele in limba engleza. De exemplu, puteti urma link-urile de mai jos pentru aceste jocuri.

http://www.engleza-online.ro/jocuri/index.htm

http://www.jocuri-gratis.ro/jocuri-engleza/1/

http://jocuri.genium.ro/jocuri-copii-gratis-online/jocuri-educative-engleza.html

Pentru cei mai comozi sau pentru cei care pur si simplu nu au timp sa citeasca, engleza poate fi invatata si de la televizor. Cati copii mici au invatat limba engleza de la desene animate? Trebuie doar sa fiti atenti la pronuntie sa cititi traducerea si sa ascultati. Puteti invata uitandu-va la cartoon network, discovery sau pur si simplu la un film artistic. Copii pot invata foarte usor limba engleza uitandu-se la desene animate. Daca acestea sunt titrate in limba romana, mai bine, vor invata sa si citeasca.

Recomandam sa utilizati dictionarele cat de des puteti.

Exista dictionar englez roman ca acestea de exemplu http://www.dictionare.com/.

http://www.dictionarenglezroman.ro/

http://www.dictionar-englez-roman.net/

http://www.util21.ro/invatamant/ghid-roman-englez-vocabular-dictionar.htm

Si dictionarul roman-englez poate fi extrem de util. Puteti folosi dictionare ca :

http://ro-en.ro/

http://www.dictionarromanenglez.ro/

http://www.dictionar-roman-englez-online.ro/

Pentru aceia dintre dvs care stiu deja cat de cat engleza, exista dictionare cu explicatia in limba engleza, ca acesta de exemplu http://engleza-online.ro/dictionar-englez-englez.php?.

Pentru cei care nu doresc o explicatie a cuvantului necunoscut, si vor doar sinonime, exista dictionare ca

http://dictionary.sensagent.com/cat/en-en/#synonyms,sau http://www.dictio.ro/des/ .

Oricare ar fi alegerea dumneavoastra de a invata limba engleza, important este sa invatati din sursa sigura, sa fiti siguri ca ceea ce invatati este corect.