Reguli simple pentru a invata limba engleza

Limba engleza este atat de raspandita incat a primit eticheta de “limba globala”. Cu toate că engleza nu este limbă oficială în multe ţări, este în prezent limba cea mai studiată ca limbă secundară din lume.

Limba engleza are circa un million de cuvinte .

Cele mai simple metode de a invata limba globala este sa urmaresti filme, sa asculti texte pe suport audio, sa citesti sau sa conversezi cat mai mult cu o persoana care stapaneste deja bine aceasta limba.

In gramatica limbii engleze, locul intai ii revine verbului care exprima ideea existentei sau a actiunii intr-o propozitie. Verbele sunt de mai multe feluri: auxiliare (be, have, do), regulate (call, ask) si neregulate (be, begin, write).  In limba ebgleza cele mai multe verbe sunt auxiliare = Verbele care servesc la conjugarea altor verbe. (ex : Will you replace the window John has broken?)

Daca ai inceput sa inveti verbul si locul lui in propozitie, poti incerca sa legi cateva propozitii simple cu cele mai folosite substantive : friend, child, doctor, apple, baby, teacher, mother, father, etc. Substantivele se analizeaza prin gen (masculin sau feminin), numar (singular sau plural), inteles (comune sau proprii), dupa forma (simple sau compuse), dupa caz (nominativ, acuzativ, genitive, dativ si vocativ). Substantivul si verbul sunt cele mai complexe parti ale limbii engleze.

Faptul ca principala sursa de invatare a englezei este scoala nu trebuie sa descurajeze pe nimeni, cu toate ca sistemul este putin deficitar. Cu putin ajutor din partea televizorului, a internetului, a cartilor disponibile pe piata si a cursurilor audio poti deveni un as intr-ale vorbitului si scrisului in engleza. Trebuie doar sa tii cont de sfaturi si , cel mai important sa ai vointa.

Invata alfabetul si regula pronuntiei, asculta cd-uri cu texte usoare si cu traducerea lor, invata apoi cuvintele si asa vei incepe in cel mai scurt timp sa vorbesti si sa scrii. Invata fiecare parte de vorbire si de propozitie separat si fa exercitii. Exersarea este mama invataturii. Citeste cat de mult poti pentru ca in felul acesta vei invata si vocabularul dar si  anumite cuvinte pe care nu le stii, pentru ca se deduc din context. Acorda-ti 2 ore pe zi si vei vedea ca dupa un timp nu o sa ti se mai para ceva greu, din contra, vei vedea cat de usor va curge o conversatie, cat de usor vei citi un text si cat de simplu va fi sa spui ca stii sa scrii si sa citesti in alta limba decat cea materna.